Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 17:53 - Митко Димитров отговори на упреците
Автор: monateos Категория: Други   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
1



Надраснал ли е българина предразсъдаците си-преценете сами!


Да оплюеш попфолка е най-безобидния и лесен начин да си начешеш езика, да самозадоволиш егото си, да се видиш в собствените си очи някак си по-извисен, защото години наред са ти внушавали, че това е кофти музика за кофти хора и ти си длъжен да се съгласиш и да викнеш: "У-У-У на тия дето пеят фолк пред Храма". Много нещо се изписа по вестници, в интернет сайтове и форуми, много, твърде много... Някои даже препечатаха част от свои статии срещу попфолка, писани и публикувани преди година-две, с добавени само няколко изречения срещу чалга концерта на "Пайнер". Браво! Е, това е "голямата" журналистика - да си имаш нещо под ръка за всеки случай и то винаги да е актуално.

Само няколко часа след като Тони Дачева, облечена в дълга розова рокля, изпя евъргрийна си: "Всички сме хора на този свят и носим чувства святи, и всички имаме сърца - и бедни и богати", някои вече се опитваха да обясняват как едни са по хора от другите. Та се сетих за "Фермата на животните" на Оруел, нали помните знаменитата фраза "Всички животни са равни, но някои са по равни от другите". Иначе защо някои ще се гневят точно срещу този концерт, на който Преслава и Константин в един глас подхванаха хита си: "Не ми пречи да го кажа на теб - Обичам те! Нека късно да е... Не ми пречи, не ми пречи..."

Какво толкова чуха и какво толкова видяха във въпросния концерт скандализираните от провеждането му на място, където са пели почти всички наши поп, рок, фолклорни и други звезди!? - Не знам!

Площада пееше заедно с любимите си изпълнители, а изпълнителите пееха хитовете си. И докато някои вече се плюнчеха срещу това, което се случва, наричайки го всякак, дори порнография, Емилия, без съмнение тя не отстъпва нито по гласови качества, нито по стойностен репертоар, на който и да е известен наш изпълнител, подхвана от сцената: "След теб запалих аз свещта, но вятърът я духна. Бездомна птица в нощта, с крило ранено рухна. Луната, стъпкана на прах, в краката ми се свлече. Нищо аз не виждам и сляпа ще съм вече..."

Не адвокатствам на никого и не обвинявам никого, просто фактите са такива. Иначе си струва да помислим, защо се случи така - за 20 години да не помним колко точно концерта са се провели на този площад, но да се хванем за въпросния с фолка!?

И аз споделям мнението на мнозина, че не му е мястото пред Божия храм да се прави концерт, но да уточня - какъвто и да е от светски характер.

Все пак не е излишно да се подсетим за максимата на Макиавели - Хората са по-склонни да грешат в изводите си, отколкото в наблюденията.

Изглежда единствено колегите от в-к "24 часа" са потърсили отговор и от организаторите на концерта. Ето интервюто с шефа на "Пайнер", публикувано в днешния брой на вестника.

Г-н Димитров, как ще отговорите на упреците към вашата компания от гражданите, които цял ден вчера звъняли в столичната община?

Имаме разрешително от общината за концерта. Първоначално предложихме проявата да е на друг площад - "Александър Батенберг", но се оказа, че вечер той бил затворен.

Не мисля, че сме направили нещо лошо, когато напълно безплатно сме доставили удоволствие на 25 000 души. За съжаление е имало изпомачкани градинки, но какво да направим?

Уверявам ви, че следващият концерт в София ще бъде на друго място, където ни посочат. Концертът бе посрещнат с изключителен интерес, участваха най-големите ни звезди.

Има недоволство и от Светия синод, че концертът е бил пред храма "Св. Александър Невски".

Имахме разрешение и от Светия синод. Преди 3 години "Пайнер" участваше в концерт в подкрепа на нашите медици в Либия на същото място. Тогава на сцената бяха големите ни звезди Ивана, Камелия и Анелия. Защо тогава нямаше упреци?

Епископ Тихон се закани следващия път да бие камбаните на храма по време на ваш концерт.

Ами да си ги бие и без нас. Какво искат? Моите изпълнителки да излязат на сцената като монахини ли?



Тагове:   Митко,   отговори,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monateos
Категория: Други
Прочетен: 79965
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930